Üröm - kutya-fizioterapeuta

MOVIN Kisállat Fizioterápia 
Üröm

2096 Üröm, Dózsa György út 9.
movinfizio@gmail.com
telefon: +36 30 546-9148

Nyitvatartás: kizárólag bejelentkezés alapján fogadjuk a pácienseket!

telefon: +36 30 546-9148

 

MOVIN Kisállat Fizioterápia – Üröm

2096 Üröm, Dózsa György út 9.
movinfizio@gmail.com
telefon: +36 30 546-9148

Ürömi kutya-fizioterápia<br />
Ürömi kutya-fizioterápia<br />

Mi a kutya-fizioterápia?

A legtöbben akkor kerülnek kapcsolatba a kutya-fizioterápiával, amikor kedvencüket valamilyen ortopédiai sérülés, műtét vagy neurológiai betegség éri.
Természetesen, a fizioterapeuták legtöbb idejét a rehabilitáció teszi ki, azonban részt veszünk kölyökkutyák fejlesztésében, idős kutyák mentális és fizikális szinten tartásában, sportkutyák edzésében is. Továbbá egészséges, felnőtt kutyáknak is tartunk foglalkozást, mely során fejlesztjük az izomzatot, koordinációs készségüket, korrigáljuk az esetleges kisebb tartásbeli rendellenességeket.

 

Ürömi kutya-fizioterápia<br />
Ürömi kutya-fizioterápia<br />

Milyen eszközökkel dolgoznak a kutya-fizioterapeuták?

Különböző eszközök állnak a fizioterapeuták rendelkezésre. Gyakran használunk felfújható labdákat, matracokat, párnákat, melyeknek különböző az alakjuk, szélességük, magasságuk változó. Sok felszerelés anyagában mintás, tüskés, melyek kimondottan előnyösek a neurológiai esetek javításában.

Használható még mágnesterápiás készülék, terápiás ultrahang, lágylézer, TENS. Nagyobb helyeken található még víz alatti futópad vagy medence.
Ezeken túl, a terapeuta legkézenfekvőbb segítsége a saját keze. Nagyon gyakran alkalmazunk masszázst a kutyákon, általában ők is nagyon kedvelik – akár csak a gazdik – a masszázs során különböző fogásokat, technikákat használunk, az adott problémához igazítva. Szükség esetén manuálterápiás kezelésre, passzív kimozgatásra is sor kerül, amennyiben a páciens állapota lehetővé teszi.

 

Ürömi kutya-fizioterápia<br />

Milyen esetekben, kinek ajánlott a fizioterápia?

– ortopédiai megbetegedéseknél
– ortopédiai műtétek után
– neurológiai tüneteknél
– túlsúlyos kutyáknak
– kölyök, -növendék, -idős kutyáknak
– sportoló kutyáknak
– bármely egészséges kutyának preventív jelleggel

 

MUNKATÁRSAINK

Dr. Torda Orsolya Julianna
állatorvos, egzotikus állatgyógyász szakállatorvos,
vadgazdamérnök és kisállat fizioterapeuta.

A kutyás sportok fontos szerepet töltenek be az életemben, amióta Guba, az első kutyám a családba került. Sokféle területen kipróbáltuk már magunkat, a kutyusom idősödése, illetve az, hogy állatorvosként is jobban elmélyedtem a kutyás sportok világában vetette fel a gondolat bennem, hogy fizioterapeuta legyek.
A prevenció, keresztedzés és rehabilitáció a házikedvencek és sport-munkakutyák számára is egyaránt fontos, ezért tudásomat folyamatosan bővítem, hogy az általam nyújtott szolgáltatásokat naprakészen, magas szinten tudjam végezni.
Főbb érdeklődési köröm az egzotikus kisemlősök, hüllők ellátása mellett a sportkutyák rehabilitációja, sérülések prevenciója.
Hobbijaim a búvárkodás, síelés, canicross, dogscooter, agility.

2013 óta vagyok állatorvos doktor és vadgazdamérnök
Az ELTE Etológia Tanszék PhD hallgatójaként a kutyák elhízásának okát vizsgáltam, kutatóként majdnem egy évet a Padovai Egyetem Állatorvos karának viselkedés laboratóriumában töltöttem.
2018 óta vagyok az egzotikus állatok szakállatorvosa.
2021 óta vagyok a Magyar Kutyasport Szövetség húzósport versenyein állatorvos.
2022-ben a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság képzését elvégezve lettem fizioterapeuta.

Füredi Gábor
kutya fizioterapeuta

Labrador gazdiként tudom, hogy milyen veleszületett vagy szerzett, ízületi, fiziológiás problémákkal találkozhatok akár egy játékból fakadó rossz mozdulat, akár az idő múlása okán. Már az első naptól kezdődően -hogy a most 7 éves és 4 éves labijaim beköltöztek- próbáltam a lehetőséget keresni, hogy vagy a sérülést minimalizáljam prevencióval vagy az esetleges rehabilitáció idejét csökkentsem.
2022-ben sikeresen vizsgáztam kutya-fizioterapeutaként. Ez a képzés nyitotta meg azokat a kapukat, amelyek lehetőséget biztosítanak, hogy célzottabban és tudatosabban tehessek a négylábú családtagokért, hogy a lehető leghosszabb időt tölthessék a gazdival a legváltozatosabb mozgásformákban.
Emellett, az elmúlt egy évben gyakornokként az egyik legnagyobb budapesti fizioterápiás centrumban is dolgozom, hogy a tudásom bővítsem és fejlesszem, valamint folyamatosan képzem magam.

Bíró Andrea 
kutya fizioterapeuta

Bíró Andrea vagyok, 2022 nyarán végeztem a Terápia az Állatokért Alapítvány éves kutya-fizioterapeuta képzésén. 

Gyermekkorom óta rajongok az állatokért, de szívemhez a kutyák állnak a legközelebb. Első kutyámnak köszönhetően belecsöppentem a sportkutyák világába. Az elmúlt 15 évben több kutyával sportoltam, így kisebb-nagyobb rálátásom van a sikeres felkészüléshez szükséges tényezőkre. 

2013-ban Állatorvosi- Állategészségügyi asszisztens szakképesítést szereztem, majd egy állatorvosi rendelőben tettem szert némi gyakorlatra. 

Hosszú ideje érdekelt a kutya-fizioterápia, majd saját kutyám sérülése következtében közelebb kerültem a fizióhoz. Végül 2021 őszén csatlakoztam a tanfolyamhoz, amit sikeres záróvizsga követett. 

A műtétek utáni rehabilitáción túl fontosnak tartom a kölyökkutyák megfelelő felkészítését, alapozását. Továbbá szívügyem a kutyák megfelelő táplálása, fitten tartása és a túlsúly leküzdése, megelőzése. 

Üröm - kutya-fizioterapeuta

Nyitvatartás: kizárólag bejelentkezés alapján fogadjuk a pácienseket!

telefon: +36 30 546-9148 

MOVIN Kisállat Fizioterápia – Üröm

2096 Üröm, Dózsa György út 9.
movinfizio@gmail.com
telefon: +36 30 546-9148