Állatorvosi rendelő –Röntgenvizsgálat

Állatorvosi Röntgenvizsgálat Ürömön

Röntgenmunkahely az Ürömi Állatorvosi Rendelőben

Kérjük vizsgálat előtt jelentkezzen be!

 

 

Kedves Állattartó!

 

Egy páciens megbetegedése esetén gyakran kerül sor röntgen vizsgálat elvégzésére.  

Ez a  mellkas  – a tüdő és részben a szív – egyik legjobb vizsgáló eszköze, a hasüregi problémák nagy részénél, – daganatok, szervek eltérő alakjának és méretének meghatározásában, a lenyelt idegen testek natív és kontrasztos vizsgálatában – kiemelkedő jelentőségű diagnosztikai eljárás. A csontelváltozások -törések, porcleválás, repedés, genetikai elváltozások  –  a legjobban röntgen vizsgálattal mutathatók ki (illetve a nagyon költséges CT és MR vizsgálatokkal). A röntgen vizsgálat nélkülözhetetlen a csípő-, a könyök-, illetve vállízületi-diszplázia szűrésében.

A vizsgálatokat éber állapotban vagy bódításban végezzük.

 

Állatorvosi röntgen

 

Rendelőnkben eddig is jó eredménnyel használtuk nagy frekvenciás röntgengépünket, és a fejlesztéseknek köszönhetően immár az előhívást digitális előhívó rendszerrel végezzük. Nincs szükség többé hagyományos röntgen filmre, sötétkamrára, hívó és fixír folyadékra, ami minden előnye mellett nem utolsó sorban jelentős környezetvédelmi előrelépés!

A készülékkel a hagyományos módon röntgenezünk egy speciális kazettára, melyet a digitális hívó kevesebb mint 1 perc alatt előhív, és az így kapott képet egy kiváló felbontású monitoron értékeljük, igény szerint e-mailen tovább tudjuk küldeni specialistának vagy a gazdinak minőség romlás nélkül. Az eddigi tapasztalatok alapján a kép felbontása, értékelhetősége, kontrasztja messze a hagyományos módszer felett van, így a diagnózis biztosabb, a kisebb elváltozások is tetten érhetők.

 

Állatorvosi röntgen digitális előhívó rendszerrel

Választásunk a világ legjobb digitális előhívó rendszerére esett: a Fujifilm Prima T2-re, mert a legjobb képminőséget adja, 400000 (!) felvétel előhívására alkalmas. Az elkészült kép szerkeszthető és különböző szoftveres mérésekre is lehetőség van.

Állatorvosi Röntgenvizsgálat Ürömön